آموزش ساز اوكارینا جلسه اول
با توجه به علاقمندی شما دوستان گرامی به این ساز نوپا در ایران تصمیم گرفتیم اولین جلسه آموزشی این ساز را با سری مقالات : آموزش ساز اوكارینا جلسه اول
شروع كنیم ، امیدواریم كه موجب رضایت و مورد استفاده شما دوستان قرار گیرد .
برای شناخت این ساز ابتدا پیشنهاد می كنم این یادداشت را مطالعه كنید : معرفی ساز اوكارینا
آموزش ساز اوكارینا جلسه اول
برای فراگیری هر سازی (بجز سازهای كوبه ای) استاندارد این است كه همراه با تئوری موسیقی و پایه ای شروع كنید
در واقع آموزش استاندارد موسیقی یعنی بر اساس نت ، چرا كه غیر از این شما در آینده به مشكلات فراوانی برخورد خواهید كرد برای مثال : هر روشی بجز استفاده از نت نوعی تبلچر محسوب میشود كه تبلچر نمادهایی برای اجرای نت مورد نظر است ؛ مشكل اینجاست كه وقتی شما با روشی غیر از نت كار می كنید ، در واقع در حال فراگیری زبانی هستید كه بسیار محدود یا كاملا شخصی است ، به این معنا كه شما پس از مدتی خواستید از مدرس دیگری آموزش بگیرید كاملا باید روش قبل را دور بریزید
و این دوباره كاری و هدر دادن وقت شماست .
مثال دوم این است كه هر روشی به غیر از نت و تئوری موسیقی ، جهانی نیست ، و شما نمی توانید با گروهی همكاری كنید یا اینكه نت آهنگی كه دوست دارید را از اینترنت پیدا كنبد و بنوازید .
پس آموزش استاندارد یعنی نت خوانی و آموزش پایه ای
بنابراین هر چیزی كه شما در این مقاله یاد می گیرید كاملا استاندارد بوده و همیشه برای شما كاربرد خواهد داشت و حتی اگر خواستید كلاس حضوری مراجعه كنید كاملا چند پله از بقیه جلوتر هستید .
خب پس از شناخت ساز اوكارینا ما نیاز داریم که مباحث تئوری را فرا بگیریم
موسیقی دارای هفت نت اصلی است که می توان با اوكارینای استاندارد اجرا کرد که این هفت نت اصلی شامل :
دو – ر – می – فا – سل – لا – سی
میشود . باید دقت داشت که این هفت نت می توانند از بم به زیر بارها تکرار شوند پس زمانی که نت می را دوبار مشاهده کردید تعجب نکنید .
در موسیقی بجز این هفت نت اصلی علائمی وجود دارند كه فاصه بین این نت ها را نشان می دهند :
علامت # به معنی دیز (نیم پرده زیرتر) = یعنی اگر در كنار نت Do آمد باید آن را نیم پرده زیرتر زد (اینكه چگونه این نت را اجرا كنیم در آینده در جدول نت ها متوجه خواهید شد)
علامت b به معنی بمل (نیم پرده بم تر) = یعنی اگر در كنار نت Do آمد باید آن را نیم پرده بم تر زد (نت رو به عقب یا صدای بمتر)
نت های موسیقی با فاصله ای خاص نسبت به همدیگر قرار گرفته اند ، درواقع بین نت Do و نت Re یك فاصله دیگر است كه به آن فاصله ی كروماتیك می گویند ، در واقع بین نت ها هم نت دیگریست كه هر كدام نام مختص خود را دارد .
به این صورت كه اگر از نت پایه (برای مثال نت DO) به سمت نت های زیرتر برویم فاصله بین نت Do و نت Re به نام #Do یا دو دیز شناخته میشود
فاصله بین نت Do و Re میشود #Do
و اگر از سمت نت Re به سمت نت Do یعنی به سمت نت بم تر حركت رو به عقب كنیم آن فاصله با نام Re’b یا (نت ر بمل) شناخته میشود .
خطوطی است که نت ها با توجه به قرار گرفتن بین یا روی انها معنی پیدا می کنند برای مثال به جدول نتی پایین دقت کنید
نتی که روی خط سوم حامل است نت سی نام دارد .
پس زمانی که نتی را روی خط سوم حامل می بینیم باید نت سی نت سی وسط را اجرا کنیم
چه اوكارینایی استاندارد است ؟
اوكارینا ها از نظر تعداد سوراخ بسیار متفاوتند و انواع مختلفی دارند تا جایی كه اوكارینای پلاستیكی 3 سوراخ هم موجود است اما ما در این مجموعه آموزشی آموشی بر پایه نت به شما خواهیم داد
به این معنی كه جدول نتی كل انواع اوكارینا را در اختیار شما قرار می دهیم و شما می توانید با توجه به تعداد سوراخ اوكارینا خود ، نت مورد نظر را پیدا كنید و بزنید ، پس به این ترتیب كار سختی در پیش نداریم .
معمولا اوكارینا 12 سوراخ را اوكارینا كامل و معمول استفاده در دنیا میدانند .
دقت كنید كه 10 سوراخ كه شامل 8 سوراخ بزرگ و دو سوراخ ریز است در جلوی اوكارینا است
و دو سوراخ بزرگ در پشت اوكارینا
مانند شكل زیر :
باید دقت كرد كه در بعضی از اوكارینا ها سوراخ های ریز وجود ندارد و با نیمه كردن انگشت ها صدای نت نیم پرده یا دسز و بمل را ایجاد می كنند .
پس تا اینجا جایگاه نت ها و توضیحات تئوری مربوط به نواختن اوكارینا را فرا گرفتیم
حال باید بدانیم كه برای مثال برای بوجود آوردن صدای نت Do باید چگونه عمل كنیم :
ادامه دارد !!!
برای خرید ساز اوكارینا نیز میتوانید به فروشگاه سایت موسیقی ماهور مراجعه كنید .
دیدگاهی ثبت نشده است