رنگ در هنرهای تجسمی
رنگ در هنرهای تجسمی
در این یادداشت سعی داریم توضیحی مختصر از انواع رنگ و اهمیت شناخت رنگ ها در هنرهای تجسمی خدمت شما ارائه کنیم
تاریخچه تولید و استفاده رنگ
همانطور که می دانیم در دوران باستان انسان های اولیه از ابتدایی ترین روش های ساخت رنگ برای کشیدن نقاشی در غارها و علامت زدن محل زندگی یا ترساندن حیوانات ی … استفاده می کردند که مواد اولیه این رنگ ها نیز بسیار ابتدایی بوده اند مانند : ذغال ، دوده بلوط و بادام ، شیره گیاهان مختلف گیاهانی مثل روناس، حنا، گل سفید، لاجورد، بزرک و استبرق و….
اما رفته رفته رنگ همانطور که کاربرد خود را تغییر داد این تغییر در روش ساخت نیز صورت گرفت و مدتی بعد استفاده های پیشرفته تری مانند جلوگیری از زنگ زدگی فلزات و رنگ کردن پارچه های پشمی و … از رنگ شد .
انواع رنگ ها
هدف ما معرفی رنگ هاییست که امروزه در هنر های تجسمی استفاده دارند و تهیه آنها دشوار نیست و البته با پیشرفت صنعت رنگ نمی توان که دسته بندی کاملی و بدون ایرادی از انواع رنگ ارائه داد چرا که در صنایع مختلف رنگ های کاربردی مختلفی تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرد :
برای خرید لوازم مربوط به این یادداشت می توانید بخش فروشگاهی سایت ما را مشاهده کنید
گواش (Gouache)
رنگ دانه های ترکیب شده با آب و صمغ عربی یا دکسترین زرد که شباهت زیادی به آب رنگ دارد و در بعضی موارد همراه با هم استفاده می شوند . این رنگ معمولا بصورت خمیری و در تیوپ بسته بندی و ارائه می شود .
پاستل (Pastel)
مداد شمعی یا پاستل در زبان ایتالیایی به معنای خمیر از ترکیب رنگ دانه ها با گچ و صمغ تولید شده و بصورت تکه ای ارائه میشود اغلب بصورت چوبک
آب رنگ (Water Color)
با مواد اولیه ای شبیه به گواش ساخته شده با این تفاوت که بصورت خشک فراوری شده و اغلب بسته بندی بصورت قرصی دارند
رنگ و روغن(Oil Color)
از پراستفاده ترین انواع رنگ است که ویژگی آن خشک شدن کند آن و ایجاد لایه زخیم است . برای ساخت از روغن بذر کتان، روغن بزرک، روغن دانهٔ خشخاش، روغن گردو و روغن گلرنگ استفاده میشود معمولاً با پایه سرب و کادمیوم یا سنتتیک و پلیمری هستند.
اکولین (Ecoline)
ماده ای رنگی وترکیبی است از جوهر و پیگمنت تولید می شود ، مستقیما از مواد رنگساز تهیه می شود و به صورت محلول به کار می رود.
رنگ آکریلیک
رنگی کاملا شیمیایی بوده که در دو نوع حلال آب یا نفت تولید میشود .
رنگ جوهری
این رنگ که معمولا برای کار های رزین استفاده می شود سه نوع مختلف دارد :
- رنگ ترنسپرنت : سطحی
- رنگ جوهری الکلی: حلال الکل
- رنگ میکروبی : عمقی و سلولی
موم گرم
حل کردن رنگ دانه ها در موم از زمان مصر باستان استفاده داشته و دلیل استفاده از این نوع رنگ ماندگاری و فرم دهی به رنگ است .
رنگ فلورسنت
یکی از انواع رنگ های شیمیایی صنعتی که رنگ را جذب کرده و در تاریکی درخشان خواهد بود .
رنگ پودری معدنی و متالیک
رنگهای پودری از پیگمنتهای معدنی تشکیل میشوند .
رنگ خوراکی
رنگ غذا به صورت مایع، پودر، ژل و خمیر وجود دارد ، این رنگ ها اغلب از گیاهان مشتق می شوند و هیچ تاثیر سویی بر سلامتی ندارند
رنگ الیاف
رنگ های مخصوص رنگرزی الیاف و پارچه عبارتند از : رنگ های اسیدی ، رنگ های قلیایی ، رنگ های خمی ، رنگ های گوگردی ، رنگ های دندانه ای ، رنگ های دیسپرس ، رنگ های حلال ، رنگ های آزوئیک ، رنگ های شفاف کننده نوری.
رنگ های گیاهی
شیره گیاهان مختلف گیاهانی مثل روناس، حنا، گل سفید، لاجورد، بزرک و استبرق و….
رنگ های چوب (شاپن – سیلر – واکس چوب -روغن ها -پلی اورتان و …)
رنگ ها یا روغن هایی که اغلب پایه شیمیایی دارند و برای مقاوم سازی چوب برابر رطوبت و … مورد استفاده قرار می گیرند . این دسته بسیار گسترده هستند .
تا اینجا سعی کردیم دسته های کلی از رنگ ها را به شما معرفی کنیم ، اما در ادامه بصورت تخصصی به نوع رنگ های قابل استفاده در شاخه های مختلف هنر های تجسمی خواهیم پرداخت (برای مثال انواع رنگ برای استفاده در صنعت رزین) همچنین انواع مارک ها و قیمت ها را نیز بررسی خواهیم کرد .
پس با ما همراه باشید .
برای مطالعه بیشتر یادداشت های در این زمینه دسته بندی های زیر را دنبال کنید :
دیدگاهی ثبت نشده است